Tenoren Gert Henning-Jensen er tilbage i FolkeCaféen i Fensmark lørdag d. 8. august kl. 15!

Men denne gang er det sammen med den unge norske sopran Vibeke Kristensen.

 

Tenoren Gert Henning-Jensen

De mange, der oplevede Gert Henning-Jensen ved det flotte operaarrangement på Rønnebæksholm, hvor han kom med på et afbud, vil helt sikkert dukke op igen for at se og høre denne fremragende danske tenor, som vi i FolkeCaféen er stolte af at kunne præsentere for 3. gang.

 

Gert Henning-Jensen og Vibeke Kristensen vil synge såvel duetter som soli fra elskede operaer og operetter.

”Men hvis stemningen er til det, vil vi nok også snige et par musicalsange med ind” som Gert Henning-Jensen udtrykte det, da vi talte repertoire med ham.

De to solister vil blive akkompagneret af én af Det Kongelige Teaters faste pianister.

 

Koncerten vil falde i to dele, så der også i pausen vil kunne købes kaffe & kage, og øl, vand og vin.

 

 

Sopran Vibeke Kristensen.

Som vi for første gang kan præsentere her i Sydsjælland?

Ja, hun var gæstesolist på Det Kongelige Teater i sæsonen 2008/2009 i Tryllefløjten og Elskovsdrikken.

 

Vibeke Kristensen er født i 1980 og uddannet på Det Norske Musikakademi (2006) og Det Kongelige Danske Operaakademi.

 

Hun debuterede på Det Kongelige Teater i 2004 som Amor i Glucks Orfeus og Euridice. I de efterfølgende år har hun haft flere gæsteoptrædener på samme scene: I sæson 05/06 sang hun Sophie i Werther samt Adéle i Flagermusen. I sæson 06/07 kunne hun opleves som Yniold i Pelléas og Melisande instrueret af Guy Joosten og i sæson 07/08 som vandnymfe i Rusalka. I sæson 07/08 har Vibeke Kristensen desuden sunget Frasquita i Teater Hedelands opsætning af Carmen og Ännchen i Jægerbruden på Opera Nordfjord i Norge.

På koncertscenen har denne sæson bl.a. budt på Mozart’s Drei geistliche Hymnen, Haydn’s Harmonie Messe og Bach’s Juleoratorium med Aalborg Symfoniorkester, Händels Messias med Sønderjyllands Symfoniorkester og Matthæus-passionen med Københavns drengekor. Vibeke Kristensen er hyppigt brugt i oratorier og messer som Mozart’s Requiem, H-moll messen, Juleoratoriet og J.S. Bachs Mattæuspassionen. Hun har optrådt med de fleste førende orkestre i både Danmark og sit hjemland Norge.

 

Gert Henning-Jensen kræver måske ingen nærmere præsentation, men på Det Kongelige Teaters hjemmeside kan man læse følgende:

Uddannelse: Operaademiet i København.
Debut: Almaviva i Rossinis Barberen i Sevilla på Det Kongelige Teater, 1992.
Solist ved Det Kongelige Teater: 1992

Vigtigste partier på Det Kongelige Teater:
Har sunget talrige lyriske partier bl.a. i operaer af Mozart, Donizetti, Verdi, Puccini, Rossini, Richard Strauss, Johann Strauss, Adés og Beethoven.
Har også har prøvet kræfter med de lettere Wagner-partier i Tannhäuser, Mestersangerne og Rhinguldet samt medvirket i flere danske uropførelser bl.a. som Nick i Ruders' Tjenerindens fortælling, David i Sørensens Under himlen, Sigurd i Papes Sigurd Dragedræber og Inspektøren/Byretsdommeren/Titorelli i Ruders' Proces Kafka.

Andre engagementer m.m.:
I 1998 debuterede han på Metropolitan Operaen i New York som David i Wagners Mestersangerne, et parti han også har sunget på Covent Garden i London.
Debuterede i sæsonen 95/96 på Staatsoper Unter den Linden i Berlin, hvor han har medvirket i Mozarts Zaïde, Cimarosas Det hemmelige ægteskab og Adolphe Adams Le Postillion du Lonjumeau.
Har medvirket i Strauss' Die schweigsame Frau på Den Jyske Opera.
Har desuden sunget på operaerne i Rom og Trieste, Liège, Bruxelles, Wien, Zürich, Basel, Helsinki og Baden Baden samt medvirket ved Rossini-festivalen i Pesaro.

Indspilninger: Medvirker på adskillige cd-udgivelser bl.a. Deccas komplette indspilning af Nielsens Maskarade samt Kunzens Holger Danske og Hartmanns Liden Kirsten på Dacapo.

Mere om Gert Henning-Jensen:
Ville oprindeligt have været børnelæge - har 1. del af medicinstudiet.
Sjællandsmester i sprint i 1978.
Har sunget i mange kor bl.a. Ars Nova, Vox Danica, Lille Muko og DR Radiokoret.
Indspillede sin første plade som 13-årig drengesopran.

Gert Henning-Jensen om opera:
For mig er opera en sjov leg, der får ting frem i mig, som jeg ellers ikke viser.

Bor: Østerbro
Familie: Far til tre børn på 4, 7 og 11 år.

Jeg er operasanger fordi ... eg som ung medicinstuderende skulle tjene penge, og ikke orkede nattevagterne på hospitalet. Jeg valgte, min unge alder til trods, at søge optagelse i Radiokoret. Jeg har nemlig altid elsket sangen, ligesom atletik, dans og fodbold, men jeg havde slet ikke forestillet mig noget af det som levevej, før jeg til min store glæde også fik en opgave i Det Kongelige Operakor. Et engagement på Jytte Abildstrøms Teater gjorde mig aldeles teatergal og jeg endte på Operaakademiet i København. Så ad denne lidt skæve vej, blev det min skæbne at synge opera.

Det bedste ved at være et fast ensemble af solister er ... den tillid og indbyrdes forståelse, vi har til hinanden. Det giver mulighed for udvikling i ro og fred, at vi ikke skal præstere overfor hinanden, så at sige. For det er på plads.

Min familie ... er meget opbakkende, selv om min ældste af og til synes det er underligt at skulle sige, at hans fars job er at synge. Alle tre børn har kraftige sunde stemmer, så der er masser af musik hjemme hos os. Og så er det skønt at min bror, Bo Kristian Jensen også synger opera – der er endda roller, vi deler.

Når jeg ikke synger ... er jeg far.

Det skønneste sted på jorden ... er lige præcis der, hvor jeg er, når blot jeg er sammen med mine børn.

Mit allerbedste parti ... er nok David i Wagners Mestersangerne. Den står stærkest for mig, for det var med dette fantastiske parti, jeg debuterede på Metropolitan Operaen i New York og Covent Garden, London.

Mit yndlingskostume ... var det skønne glade harlekins-mønstrede tricot med en sjov hat, som jeg bar til Flemming Flindts udgave af Prokofjevs Kærligheden til de tre appelsiner. Jeg blev i så godt humør, at jeg begyndte at grine, så snart jeg hoppede i det.

Om 5 år ... har jeg det godt med at synge og nyde mine børn. Og får jeg så også en Lohengrin, så bliver jeg ekstra glad.Last update:  15:28 31/08 2009