Fredag 31. oktober: Safir

Denne spændende sangerinde, musiker og komponist mm vender for en aften hjem til Fensmark på den sidste dag i oktober.

 

Hvem er Safir, spørger du måske. Hun har netop udgivet en ny cd, og nu kommer hun og synger sine sange bakket op af sit eget band.

 

Men ellers kan man sætte følgende ord på Safir: Safir, soul, Sjokolade samt motorcykel!

 

CD'en og turneen er det synlige resultat af, at hun en dag spurgte sig selv: Hvad gør man, hvis man er træt af bylivet, har fået nok af konservatoriekrukkeri, er utilfreds med karrieren og ikke synes, at man gør nok for at forfølge sine drømme?

 

Først tager man alene på motorcykeltur til Sydeuropa for at tænke. Så siger man sin lejlighed og sine jobs op og flytter ind i en faldefærdig rønne på Karrebækkanten, hvor der er ro til både at restaurere hus og karriere. Ja, man satser da på drømmen. I hvert fald hvis man er sangeren og sangskriveren Safir, der udgav sit debutalbum "Safirsongs" den 18. september 2008.

 

"Safirsongs" er ti soul- og pop-sange med gode ørehængere. Safir har igennem sin musikkarriere været inspireret af soul verdenen og lyttet til artister som Stevie Wonder, George Michael, D'angelo, Joss Stone, Gladys Knight og John Legend, hvor hun bl.a. har hentet sin inspiration fra til debutalbummet "Safirsongs".

 

Safir lægger ud med singlen "Ain't Misbehavin'", som ikke er Fats Waller- klassikeren fra 1978 sunget af blandt andre Louis Armstrong, men en sang Safir skrev på motorcykelturen på sin chopper. Den handler om en pige der sidder og venter på sin kæreste og tilsidesætter alt andet for udelukkende at leve igennem ham. Men som i flere af Safirs sange er det underliggende budskab, at man netop ikke skal nøje sig i sit liv og blot passivt vente på

den rigtige prins eller den rigtige karriere.

 

Da Safir læste på Rytmisk Musikkonservatorium i København, sang hun i sin egen jazzkvartet med blandt andre Mikkel Hess og August Engkilde, og som diplomuddannet sanger underviste hun siden sine elever på diverse musikskoler i karriereplanlægning. Men hun følte sig forkert

 

placeret både i jazzens mørke toner og tekster og med at rådgive andre i stedet for at planlægge sin egen karriere.

 

"Jeg var havnet et helt andet sted, end jeg ville, og jeg spildte mine kræfter på at være noget, jeg ikke var. Det handlede om at ændre perspektiv og være tro mod mig selv og give mig selv plads til at efterleve mine drømme. Jeg måtte styre efter min rigtige hylde og min stærke lyst til at synge sange med mere positive tekster og mere smil på," siger sangerinden, der i dag

lever af musikken som solist og i forskellige bandkonstellationer.

 

Safir har skrevet sine egne sange, siden hun som ti-årig fik klaver i sit barndomshjem. Hun  begyndte at spille trommer i Folkeskolen i Næstved, fordi hendes veninder i et blæserorkester manglede en slagtøjsspiller. Siden blev hun trommeslager for hiphop-gruppen Hvid Sjokolade.

 

Safir indspillede først "Safirsongs" i et dyrt studie med anerkendt producer og musikere, men savnede i det færdige resultat en mere funky undergrundslyd. Derfor indgik hun et samarbejde med producerne Beatman & Rockin' (Nobody Beats The Beat) og Funky Fly (Pelding) for at skabe den ultimative sound.

 

"Safirsongs" udgives på Safirs eget pladeselskab Nefertiti Records med støtte fra Dansk Artist Forbund, Dansk Skuespillerforbund og KODA i samarbejde med Dansk Musiker Forbunds Gateway Music. På www.safirmusic.com

kan man læse og høre mere til Safir.
Last update:  11:25 04/11 2008